NOT KNOWN FACTS ABOUT TüP BEBEK TEDAVISI SONRASı DOğACAK ÇOCUKLARDA SAğLıK SORUNLARı OLUR MU?

Not known Facts About Tüp Bebek Tedavisi Sonrası Doğacak Çocuklarda Sağlık Sorunları Olur mu?

Not known Facts About Tüp Bebek Tedavisi Sonrası Doğacak Çocuklarda Sağlık Sorunları Olur mu?

Blog Article

Yumurtalıklardan herhangi bir hormon üretimi olmadığı için gebelik oluştuğu durumda bu ilaçlara gebeliğin 10 ila twelve'nci gebelik haftasına kadar devam edilmesi gerekir.

Kasık ağrısı; tüm yaş grubundaki kadınlarda sıklıkla görülebilen bir difficulty olarak karşımıza çıkmaktadır. Kasık ağrısının birçok nedeni olabilmekle beraber sıklıkla rahim ve yumurtalık kaynaklı olmaktadır.

Yüksek yumurta rezervi olan kadınlar genellikle tedavi başladığında daha fazla olgun yumurta üretebilirler. Bu daha fazla döllenme fileırsatı sağlar ve daha fazla sağlıklı embriyo elde edilmesine lawnımcı olabilir.

Sıklıkla karşılaşılmayan ancak ihtimaller arasında olan hafif veya şiddetli pelvik enfeksiyondur.

Kilonun fazla olması ve insülin direnci tüp bebek tedavisinde hamile kalma şansını azalttığı gibi gebelik sırasında anne adayı ve bebeğin sağlığını olumsuz etkileyip gebeliğin ve doğumun zor geçmesine neden olabilir.

Dondurulmuş embriyo transferi ile taze transfer arasında gebelik oranları açısından bir fark var mı?

Tüp bebek tedavisine ek olarak yapılan genetik testler olan PGS ve PGD'ye sadece tıbbi nedenlerle izin verilir.

Ameliyattan sonra şişlik oluşumunu azaltmak için ilk 24 saat buz uygulanması yararlı olabilir.

Genetik hastalıklar: Her iki eşte aynı genetik hastalığın taşıyıcılığı varsa veya eşlerden birinde bir genetik hastalık varsa tüp bebek tedavisi ile embryolara preimplantasyon genetik testler (PGT) ile sağlıklı embriyo seçimi yapılarak sağlıklı bir bebek elde edilebilir.

Anne adayının pıhtılaşma testleri yapılmalıdır, trombofili testleri ve antifosfolipid antikor testleri istenmelidir.

Eğer kendi kendine eriyen bir iplik kullanılmamışsa operasyondan sonraki 7-10 ncu günlerde dikişlerin alınması gerekir. Yurtdışı veya şehir dışından gelen hastalarda genellikle kontrol randevusu check out this site için zaman olmaz ve kullanılan süturlar ortalama twenty günden kendiliğinden düşer.

Tüp bebe başarı oranı anne adayının yaşı, yumurtalık kapasitesi gibi unsurlara bağlıdır. Ayrıca baba adayının sperm kalitesi ve hareketlilik durumu da önemlidir;

Yumurtaların gelişimini kontrol etmek için ultrason taramaları yapılır ve eğer gerekliyse daha hızlı olgunlaşmaları için uzman hekimin belirlediği ilaçlar kullanılır. 

Büyümesi izlenen yumurtalar find here istenen boyuta geldiğinde toplanır, yumurtaların önce laboratuvar ortamında olgunlaşmaları 24 saat kadar beklenir. Daha sonra hastanın eşinden alınmış from this source olan sperm, mikroenjeksiyon yöntemi ile yumurtalara enjekte edilir ve elde edilen embriyolar dondurulup, daha sonra başka bir ayda transfer işlemi gerçekleştirilir.

Report this page